Емблематичното арт кафене  Пловдив ще отбележи рождения си ден с традиционно парти с гост-диджеи ще се състои в деня на Съeдинението и празник на града 

Както всяка година в началото на септември Artnewscafe чества своя рожден ден със специално парти. Тази година цифрата е 9 – 9 години, откакто Веселина и Катрин Сариеви отварят заведението, което бързо се превръща в място за срещи, културни събития и изложби, единствената в България библиотека с международна арт преса, идеен хъб и не на последно място – в ключова парти локация.

Деветият рожден ден тази година съвпада с най-специалния ден на Пловдив – деня на Съединението. На 6 септември, вторник, от 20:00 ч. в кафето ще започне голямото празнично честване със специално стрийт парти с музика от Fonoteka Elektrika. 

Fonoteka Elektrika e блог на музикалния селектор Александър Владимиров, в който се представят едни от най-новите албуми на изпълнители в електронния жанр. Александър, или както го наричат всички – Скашо, се изявява като музикален селектор в София, като има изяви в клубове като Долу, Жул Верн, Габа, както и Doom. В Пловдив е имал изяви на Fluca – Austian Cultural Pavilion през 2016 г. по време на дванадесетото издание на НОЩ/Пловдив.

Подаръците ще бъдат от рожденика Artnewscafe, но решени от заровете: всеки, който изкара сбор девет, ще получи безплатно питие от Ballantine’s.

Този 6 септември празникът ще бъде двоен, а мястото за гледане на традиционната заря ще бъде в края на ул. „Отец Паисий“. Преди седем години artnewscafe се появи като точка някъде там, а днес тези точки стават повече и повече, кръг, в който те каним да си с нас!

По време на рождения ден на Artnewscafe ще се открие фотографската изложба на Веселин Трачев in sequences, която ще може да видите от 6 септември до 6 октомври. Във фотографиите на Трачев виждаме хората като неразделна част от битието ни. Различни случки на едно място или едни и същи на различни места, доказват разнообразието, което ни се случва в града. Аrtnewscafe, Пловдив, като едно от основните средища на неговите кадри, кани Веселин Трачев да направи първата си самостоятелна изложбата в пространството на кафето, където традиционно се представят изложби свързани с новата градска култура.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…